Krijg toegang tot de lekkerste recepten van onze chefkoks
Alleen leden van de EerlijkEten community hebben toegang tot onze recepten. Heb je nog geen EerlijkEten account? Meld je dan nu aan!
Ben je al lid? Klik hier om in te loggen
Afdrukken
Personen
-
+
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het voorverwarmen van je frituurpan of een grote pot met olie tot ongeveer 180°C voor de frieten.
- 2Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en kook het mengsel al roerend voor ongeveer 5 minuten om een roux te maken. Giet geleidelijk de runderbouillon erbij, blijf roeren tot de saus dik en glad is. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een scheutje Worcestershire saus toe voor een pitje. Laat het zachtjes sudderen tot het de gewenste dikte heeft, ongeveer 10 minuten.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het voorverwarmen van je frituurpan of een grote pot met olie tot ongeveer 180°C voor de frieten.
- 2Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en kook het mengsel al roerend voor ongeveer 5 minuten om een roux te maken. Giet geleidelijk de runderbouillon erbij, blijf roeren tot de saus dik en glad is. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een scheutje Worcestershire saus toe voor een pitje. Laat het zachtjes sudderen tot het de gewenste dikte heeft, ongeveer 10 minuten.