Krijg toegang tot de lekkerste recepten van onze chefkoks
Alleen leden van de EerlijkEten community hebben toegang tot onze recepten. Heb je nog geen EerlijkEten account? Meld je dan nu aan!
Ben je al lid? Klik hier om in te loggen
Afdrukken
Brunchklassieker: Eggs Benedict
Personen
-
+
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het maken van de Hollandaisesaus. Smelt de boter in een pan en laat deze even afkoelen. Klop in een hittebestendige kom de eidooiers met het citroensap boven een pan met zacht kokend water (zorg dat de kom het water niet raakt) totdat het mengsel dik en schuimig is. Voeg dan langzaam de gesmolten boter toe terwijl je blijft kloppen totdat de saus dik is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm (niet heet, anders gaat het schiften).
- 2Breng een diepe pan met water aan de kook en voeg een scheutje azijn toe. Breek de eieren één voor één in een kopje en laat ze voorzichtig in het water glijden. Pocheer de eieren 3 tot 4 minuten voor een zachtgekookt ei.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het maken van de Hollandaisesaus. Smelt de boter in een pan en laat deze even afkoelen. Klop in een hittebestendige kom de eidooiers met het citroensap boven een pan met zacht kokend water (zorg dat de kom het water niet raakt) totdat het mengsel dik en schuimig is. Voeg dan langzaam de gesmolten boter toe terwijl je blijft kloppen totdat de saus dik is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm (niet heet, anders gaat het schiften).
- 2Breng een diepe pan met water aan de kook en voeg een scheutje azijn toe. Breek de eieren één voor één in een kopje en laat ze voorzichtig in het water glijden. Pocheer de eieren 3 tot 4 minuten voor een zachtgekookt ei.